Fabriek: Societe Ceramique

De Société Céramique, opgericht in 1859 in Maastricht, kwam voort uit de fusie van Clermont en Chainaye en de aardewerkfabriek van Guillaume Lambert & Cie. Het bedrijf was gespecialiseerd in de productie van faience en keramische producten en groeide uit tot een vooraanstaande producent, vooral na de omvorming tot naamloze vennootschap in 1863. In 1958 fuseerde Société Céramique met Sphinx tot N.V. Sphinx-Céramique, waarmee een einde kwam aan haar zelfstandige operaties.

Het productassortiment van Société Céramique omvatte een breed scala aan huishoudelijk gebruiksaardewerk en sieraardewerk, waaronder de bekende Delfts blauwe keramiek. De fabriek stond ook bekend om haar innovatieve productiemethoden, zoals de introductie van drukdecoratie en transferdecoratie, die bijdroegen aan de herkenbare stijl en kwaliteit van haar producten.

Na de fusie bleef de naam van het bedrijf voortleven in de Maastrichtse wijk Céramique, een gebied dat ontstond na de sloop van de fabrieksgebouwen. Deze wijk en de Avenue Céramique herinneren nog altijd aan de rijke industriële geschiedenis van de stad en aan de bijdrage van Société Céramique aan de Nederlandse keramieksector.

Items van deze fabriek:

Tea Drinker

€ 15,00