Fabriek: Cor Unum

Cor Unum Ceramics, gevestigd in Orthen bij Den Bosch, werd opgericht in 1953 met financiële steun van de overheid. Het initiatief diende als sociale voorziening voor werklozen en mensen met een beperking. In de beginjaren was het bedrijf gehuisvest in een voormalige jongensschool aan de Ketsheuvel, onder leiding van Herman Rademaker, opgeleid aan het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs te Amsterdam.

In de jaren zeventig nam Zweitse Landsheer (1928-2010) de rol van ontwerper op zich, een functie die hij bijna drie decennia vervulde. Hij was verantwoordelijk voor minimalistische geometrische vaasjes en potten voor bloemschikken. Andere bekende ontwerpers zoals Ettore Sotsass, Marc Newson, Marcel Wanders en Geert Lap hebben ook voor Cor Unum ontworpen. Na een faillissement in 2009, maakte het bedrijf een doorstart.

Cor Unum is bekend als een Nederlandse keramische producent die samenwerkt met eigentijdse ontwerpers om nieuw keramisch design te ontwikkelen. Het bedrijf streeft ernaar om de grenzen van keramisch vakmanschap te verleggen door innovatie en samenwerking met ontwerpers.

De producten van Cor Unum worden in beperkte oplage geproduceerd en wereldwijd verkocht, met klanten als het Museum of Modern Art in New York en Frozen Fountain in Amsterdam. Cor Unum staat symbool voor een gemeenschappelijk ideaal: iedereen verdient een plek, iedereen heeft een talent en kan bijdragen aan een mooiere wereld.

 

Items van deze fabriek:

Vaasje, Cor Unum

€ 150,00

Wandbord, Cor Unum

€ 145,00

Cor Unum

€ 220,00

Schaaltje, Cor Unum

€ 195,00

Vaas, Cor Unum

€ 120,00