logo

Over Klinkhamer

balkbalk

De broers Stephan en Michel Veenstra zijn al bijna 20 jaar midden in de Folkingestraat te vinden met De Klinkhamer; Een gigantische (200 m2!) antiek-, curiosa- en platenzaak met een uitgebreid assortiment. Je kunt terecht voor de meest uiteenlopende dingen: reclameblikken, schedels, ansichtkaarten, keramiek, LP’s, modern keramiek, speelgoed, verlichting, sieraden, klein zilver, glaswerk, aziatica, ...?

Wat de klinkhamer echt speciaal maakt is het grote assortiment modern keramiek; het zwaartepunt ligt op Nederlandse keramiek van 1900 tot nu. Er is een ruime collectie ADCO, de Groningse fabriek die aan de rand van de stad gevestigd was. Ook in de collectie: werk van Pieter Groeneveld, Mobach, Zaalberg, Maastrichts, Vier Paddestoelen, Sint Maarten. Vier jaar geleden is er een afdeling naoorlogs keramiek toegevoegd, met voornamelijk werk van unica pottenbakkers. Op dit moment bijvoorbeeld een keramische sculptuur van Pablo Rueda Lara; een groot gouden boek. Deze kunstenaar heeft twee exemplaren van dit werk vervaardigd; het andere bevindt zich in de collectie van het Rueda Lara museum te Rotterdam. Daarnaast werk van onder andere Hans de Jong, Marja Hooft, Martin Klaver, H.H.Kamerlingh Onnes, Kees van Renssen...?

Ook andere verzamelgebieden zijn vertegenwoordigd bij Klinkhamer. Bijvoorbeeld een collectie antieke kerstballen (het gehele jaar aanwezig maar natuurlijk uitgebreider rond kerst) een grote en overzichtelijke sortering ansichtkaarten; Nederlands topografische kaarten van Arnemuiden tot Zandvoort, buitenlands topografische kaarten en fantasiekaarten. ?

Ook bij Klinkhamer: platen. De muziekafdeling beslaat diverse genres. Een greep uit het assortiment: Nederlandse jazz (een collectie met veel bijzondere exemplaren) daarnaast progressieve rock, house, dance, soul, funk, new wave. Natuurlijk ook gewoon LP’s van Jimi Hendrix, Rolling Stones, Beatles en vele anderen. Bijna dagelijks wordt de voorraad aangevuld met nieuwe vondsten.  ?